duminică, 25 februarie 2018

Vizita membrilor facultății Biologie și chimie la Universitatea din Craiova

În perioada 19-25 februarie 2018 membrii facultății Eduard Coropceanu, Nicolae Aluchi și Alexandru Ciocârlan au participat în cadrul delegației UST la Universitatea din Craiova (România). A fost încheiat acordul de colaborare bilaterală și s-a examinat posibilitatea dezvoltării proiectelor de cercetare comune, schimbului de cadre didactice și studenți. Vizitele în cadrul facultăților, departamentelor, precum și a Infrastructurii de Cercetare în Științe Aplicate (INCESA) au evidențiat politica fermă promovată în direcția integrării instruirii cu cercetarea și piața muncii. Rectorii universităților: Prof. univ., dr. Cezar Spînu și Prof. univ. interim., dr. Eduard Coropceanu au trasat o serie de obiective necesare pentru implementarea celor mai bune experiențe, implicarea cercetătorilor și cadrelor didactice în diverse proiecte comune.

joi, 8 februarie 2018

Lecţia publică cu tematică interdisciplinară, lansarea poeziei ecologice din poemele Alinei Trofim

În incinta Bibliotecii Științifice a UST la data de 8 februarie 2018 a avut loc un eveniment cultural-științific de lansare a POEZIEI ECOLOGICE scrise de către dr., conf. univ. – Trofim Alina în cartea ”Lumini din umbre” editată la editura pentru Literatură și Artă. 
Din invitații de onoare prezenți la eveniment menționăm: critic literar, poet, director al Bibliotecii Onisifor Ghibu – Răileanu Vitalie, redactor al revistei ,,Intellectus” ai AGEPI – Secăreanu Ștefan, poet și pictor – Galina Vieru, redactor al secției poezie al săptămânalului Literatura și Arta, poet – Nina Josu, directorul Bibliotecii Ștefan cel Mare – Liliana Gamarța cu un colectiv de copii din Liceul ,,Mircea cel Bătrân” or. Chișinău, colectivul de elevi din r-ul Florești, s. Ghindești cu recital de poezii sub conducerea d-nei Tocan Lucia și de asemeni, studenții și profesorii Facultăților Biologie și chimie, Filologie și Geografie.
Pe parcursul evenimentului s-a discutat despre impactul şi locul poeziei în procesul educaţional, prin prisma corelaţiei dintre om şi natură, precum şi importanţa poeziei în formarea personalităţii şi viaţa omului. Evenimentul a avut obiectivul de a promova motivarea pentru instruire prin intermediul strategiilor netradiţionale, bazate pe explorarea potenţialului creativ,  provocarea interesului pentru cunoaşterea operei literare cu aspect biologic, chimic şi de a apropia literatura de fiecare dintre noi. 
Lansarea cărţii Alinei Trofim a avut o reflectare în sentimentele publicului.
Ne bucurăm de succesele discipoeli Facultăţii Biologie şi chimie a UST, d-na Alina Trofim şi îi dorim realizări frumoase pe tărâmul ştiinţific, literar şi noi lansări a creaţiilor proprii!

miercuri, 7 februarie 2018

Concursul ,,Tânărul Chimist”

Marţi, 6 februarie 2018, în cadrul Catedrei Chimie a facultăţii Biologie și chimie s-a desfăşurat concursul ,,Tânărul Chimist”, cu scopul promăvării elevilor ce manifestă interes pentru chimie, sub egida Centrului de Excelenţă Nisporeni.
Agenda concursului:
         1. Experimente demonstrative în laboratorul de chimie.
         2. Metodologia rezolvării problemelor cu grad sporit de dificultate.
         3. Rolul sensorilor în procesul de instruire la chimie.
         4. Utilizarea TIC-ului în procesul de predare şi evaluare la chimie.
         5. Concurs intelectual.