sâmbătă, 30 martie 2019

Seminarul ştiinţifico-didactic „Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”, ediția a VI-a


La 30 martie 2019, în incinta Facultății Biologie și chimie din cadrul Universității de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Seminarului ştiinţifico-didactic pentru cadrele didactice din instituțiile preuniversitare „Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”.
La ședință au participat absolvenții Facultății Biologie și chimie, respectiv, Geografie, care în prezent activează în calitate de profesori de biologie, chimie, geografie, manageri în gimnaziile și liceele din Republicii Moldova (Sângerei, Orhei, Strășeni, Cantemir, Dondușeni, Edineț, Ialoveni, Glodeni, Șoldănești, Anenii-Noi, Bălți, Bender, Chișinău, etc).
Programul seminarului a inclus prezentări în plen și în atelierele de lucru.

Combaterea fenomenului violenței față de copil în Republica Moldova
Lisnic Elena, consultant principal în Direcția Cadrul Național al Calificărilor, MECC al RM
Metodologia de evaluare în procesul de atestare
Șterbeț Daniela, profesoară,  grad didactic superior, LT Prometeu Prim
Distorsiuni cognitive școlare – provocări și dileme ce provin din diferență între cunoaștem și înțelegere
Curea Natalia, doctor în științe biologice, IPLT ”Gheorghe Asachi”, or. Chișinău
Canva, Telescop – instrumente utilizate în procesul educațional
Ivancov Ludmila, profesoară de biologie, grad didactic I, CEMF ”Raisa Pacalo”, or. Chișinău
Compuși coordinativi ai unor metale tranziţionale cu acidul 2,2'-ditiodibenzoic în prezența punților bipiridinice
Vitiu Aliona, doctorand, Institutul de Fizică Aplicată
Seminarul s-a desfășurat într-o atmosferă colegială cu discuții și propuneri interesante pentru ediția din anul viitor.

vineri, 15 martie 2019

Conferința de dare de seamă cu privire la stagiul de practica pedagogică I şi practica de producţie a studenților anului III, Facultatea Biologie și chimie


La data de 15.03.2019 în cadrul facultății Biologie și chimie a avut loc Conferința de dare de seamă cu privire la practica pedagogică I şi practica de producţie a studenților anului III, realizată în următoarele Instituții din or. Chișinău:
·        Practica pedagogică I: Liceul Teoretic cu profil de arte ”Mihai Berezovski” și Liceul Teoretic ,,Mircea cel Bătrân''.
·        Practica de producţie: Institutul de Chimie al MECC, Institutul de Ecologie şi Geografie al MECC şi Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru” al MECC.
Stagiile de practică au fost un examen serios pentru studenții Facultății Biologie și chimie, unde au depus toate eforturile pentru realizarea obiectivelor și sarcinilor propuse.
Studenţii practicanţi au prezentat rapoarte în care au elucidat etapele stagiului de practică, dar şi impresiile şi experienţa pe care au acumulat-o pe parcursul desfăşurării activităţii.