miercuri, 12 februarie 2020

Sesiune de promovare a Programului e-Twinning

La data de 10 februarie 2020 studenţii facultăţii Biologie şi chimie din cadrul Universităţii de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chişinău) au participat la sesiunea de promovare a Programului e-Twinning, de către doamna ambasador e-Twinning în Republica Moldova, Rita Godoroja . Studenţii au fost informaţi despre cum decurge un proiect şi care sunt etapele acestuia în cadrul Programului e-Twinning. De asemenea, studenţii au vizualizat cum sunt implicaţi elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitar din ţară în desfăşurarea acestor proiecte. Fiind viitori profesori, studenţii au adresat doamnei ambasador întrebări referitor la care sunt barierele cadrelor didactice din ţară în implicarea şi desfăşurarea proiectelor, dar şi pe cât de motivaţi sunt elevii să se încadreze în astfel de activităţi.
 
 
 

miercuri, 5 februarie 2020

Activitate de cercetare în cadrul laboratorului ştiinţific „Biotehnologii ecologice” a Universităţii de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chişinău)

În cadrul laboratorului ştiinţific „Biotehnologii ecologice” a Universităţii de Stat din Tiraspol un grup de elevi ai IPLTPA „M. Berezovschi” (or. Chişinău), împreună cu studenţi ai facultăţii Biologie şi chimie sunt implicaţi în activităţi de cercetare la tema „Rolul algelor în evaluarea ecosistemelor acvatice şi utilizarea unor specii în biotehnologie”.
Conform planului de activitate ştiinţifică vor fi realizate următoarele obiective:
- Observaţii fenologice în ecosistemele acvatice din mun. Chişinău;
- Colectarea probelor de alge din ecosistemele acvatice;
- Studierea componenţei floristice a algocenozelor unor bazine acvatice;
- Aprecierea dinamicii calitative şi cantitative a comunităţilor de alge;
- Stabilirea relaţiilor de interacţiune a bioindicatorilor cu factorii de mediu;
- Cultivarea în condiţii de laborator a unor specii de cianobacterii şi microalge;
- Obţinerea filtratelor de cultură din biomasa algală pentru tratarea seminţelor unor plante de cultură în condiţii de laborator.

Colaborarea are drept scop implicarea activă a elevilor şi studenţilor în procesul de cercetare.