La data de
10 mai 2017 au fost inițiate activitățile Școlii de Primăvară Jean Monnet în
cadrul Universitații de Stat din Tiraspol, coordonator al proiectului Maria
Diacon - doctor, lector universitar, cu participarea activă a studenților.
Activitate dedicată aspectelor de formare, funcționare, transformare și consolidare
a Uniunii Europene, cât și Republicii Moldova în dinamica proceselor
integraționiste. Ca invitați la această activitate au fost prezenți: Artur
Michalski - Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Juc Victor -
vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice al AȘM, Elena
Mârzac - directorul Centrului de Informare și Documentare NATO în Republica
Moldova, Grigore Vasilescu - profesor universitar, doctor habilitat.
Adresa: MD-2009, or. Chişinău, str. Drumul Viilor 26a, Universitatea de Stat din Tiraspol, Telefon de contact: (+373 22) 28-05-36
marți, 16 mai 2017
Voluntariat – Grădina Botanică
La data de 15 mai
2017 un grup de studenți, anul I ai facultății Biologie și chimie a
Universității de Stat din Tiraspol, au participat la lichidarea consecinţelor
dezastrului de la Grădina Botanică. Conducerea facultății vine cu mulțumiri
studenților, pentru implicarea activă în restabilirea Grădinii Botanice.
vineri, 12 mai 2017
Lansarea cărții ,,Contribuții la studierea faunei și florei din cadrul ariei naturale a bazinului cursului inferior al râului Ichel”
La data de 11 mai 2017 în cadrul facultății de Biologie și chimie a Universității de Stat din Tiraspol a avut loc lansarea cărții ,,Contribuții la studierea faunei și florei din cadrul ariei naturale a bazinului cursului inferior al râului Ichel”, cu autorii: V. Cîrlig, T. Cîrlig, V. Coadă, E. Chiriac, B. Nedbaliuc, A. Tîganaș, P. Pânzaru, G. Bejenaru, marcând un an de la trecerea în neființă a celui care a fost conducătorul proiectului ca cercetător pasionat, dascăl erudit și zoolog prin vocație-Veaceslav Cîrlig, doctor în biologie, conferențiar universitar.
joi, 4 mai 2017
Ziua ușilor deschise
Facultatea de Biologie și chimie a Universității de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău) a organizat la 29 aprilie 2017, evenimentul: Ziua ușilor deschise.
Aplicațiile de teren - Complexul arheologic Orheiul Vechi
Unul dintre cele mai solicitate locuri de
desfășurare a aplicațiilor de teren (zoologia nevertebratelor și vertebratelor, morfologia
și sistematica plantelor inferioare și superioare), pentru studenții facultății
de Biologie și chimie este Complexul arheologic Orheiul Vechi.
Seminarul științifico-didactic pentru cadrele didactice din instituțiile preuniversitare ,,Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”, Ediția IV
Tradițional, în prima sâmbătă din luna aprilie, în incinta Facultății Biologie și chimie din cadrul Universității de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), se desfășoară lucrările Seminarului ştiinţifico-metodic „Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”. Anul acesta s-a desfășurat Ediția IV-a.
Majoritatea participanților au fost foștii absolvenți ai Facultății Biologie și chimie, respectiv, Geografie, care în prezent activează în calitate de profesori de biologie și chimie, manageri în gimnaziile și liceele din diferite localități ale Republicii Moldova (Sângerei, Orhei, Strășeni, Dondușeni, Ialoveni, Glodeni, Șoldănești, Anenii-Noi, Bălți, Bender, Chișinău, etc). Ca oaspete a fost dna Mihaela Mihai, profesoară de chimie la Școala Gimnazială Vânători, Județul
Iași (România).
Programul Seminarului a inclus diferite aspecte referitor la eficientizarea și modernizarea procesului instructiv- educativ la biologie și chimie la treapta gimnazială, respectiv, liceală.
La seminar a fost organizată o Expoziție de plante vasculare sporofite, ierbarizate (64 specii), colectate din diferite regiuni: Republica Moldova, Basarabia de Nord, Basarabia de Sud și Italia. Plantele expuse, fac parte din colecția botanistului Pavel Pânzaru – doctor, conferențiar cercetător, absolvent al Universității de Stat din Tiraspol, promoția anului 1982, care anul acesta împlinește 30 ani de activitate științifică în domeniul florei și vegetației. Seminarul s-a desfășurat într-o atmosferă colegială cu discuții și propuneri interesante pentru ediția din anul viitor.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)