joi, 4 mai 2017

Seminarul științifico-didactic pentru cadrele didactice din instituțiile preuniversitare ,,Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”, Ediția IV

Tradițional, în prima sâmbătă din luna aprilie, în incinta Facultății Biologie și chimie din cadrul Universității de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), se desfășoară lucrările Seminarului ştiinţifico-metodic „Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”. Anul acesta s-a desfășurat Ediția IV-a. 




Majoritatea participanților au fost foștii absolvenți ai Facultății Biologie și chimie, respectiv, Geografie, care în prezent activează în calitate de profesori de biologie și chimie, manageri în gimnaziile și liceele din diferite localități ale Republicii Moldova (Sângerei, Orhei, Strășeni, Dondușeni, Ialoveni, Glodeni, Șoldănești, Anenii-Noi, Bălți, Bender, Chișinău, etc). Ca oaspete a fost dna Mihaela Mihai, profesoară de chimie la Școala Gimnazială Vânători, Județul
Iași (România).

Programul Seminarului a inclus diferite aspecte referitor la eficientizarea și modernizarea procesului instructiv- educativ la biologie și chimie la treapta gimnazială, respectiv, liceală.







La seminar a fost organizată o Expoziție de plante vasculare sporofite, ierbarizate (64 specii), colectate din diferite regiuni: Republica Moldova, Basarabia de Nord, Basarabia de Sud și Italia. Plantele expuse, fac parte din colecția botanistului Pavel Pânzaru – doctor, conferențiar cercetător, absolvent al Universității de Stat din Tiraspol, promoția anului 1982, care anul acesta împlinește 30 ani de activitate științifică în domeniul florei și vegetației. Seminarul s-a desfășurat într-o atmosferă colegială cu discuții și propuneri interesante pentru ediția din anul viitor.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.