miercuri, 21 martie 2018

Universitatea de Stat din Tiraspol – Laureată a Salonului Internațional de Inventică (Spania)


În perioada 5-12 martie a.c., în orașul Valencia din Spania și-a desfășurat lucrările Salonul Internațional de Inventică la care au participat savanți-inventatori din lume unde au fost prezentate cele mai performante invenții din diverse domenii științifice. La acest Salon a participat și delegația Republicii Moldova alcătuită din academicienii Aurelian GULEA, Valeriu RUDIC, Ion TODERAȘ și profesorul universitar Tudor COZARI; conducător al delegației – academicianul Aurelian GULEA, președintele Secției Științe Naturale și Exacte a Academiei de Științe a Moldovei, deținătorul Medaliei de Aur a Comunității Europene pentru promovarea inventatorilor.
Printre medaliații acestui Salon, a fost și reprezentatul universității noastre – profesorul Tudor COZARI, care a prezentat lucrarea sa monografică –,, PĂSĂRILE. Enciclopedie ilustrată,,  în care au fost prezentate rezultatele cercetărilor ornitologice ale autorului în decurs de 7 ani. Lucrarea conține descrierea detaliată a 229 de specii de păsări din spațiul românesc  și este însoțită de peste 1300 de imagini color originale, realizate de profesorul Tudor Cozari în cele mai diverse condiții naturale.
Autorul, pentru această lucrare inedită și prețioasă a fost apreciat la cel mai înalt nivel: Medalia de Aur a Salonului Internațional de Inventică și Premiul Special al Delegației Poloniei la acest Salon. 
Îl felicităm călduros pe autor, dorindu-i noi succese în domeniul științific și didactic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.