sâmbătă, 6 aprilie 2019

ZIUA UȘILOR DESCHISE


La 06 aprilie 2019 facultatea Biologie și chimie a organizat Ziua ușilor deschise. Însoțiți de profesorii de la liceu, elevii claselor a XII-a au participat la eveniment. Programul a inclus un șir de activități pe ateliere, pentru elevi – Biologie și Chimie și pentru profesori – Seminarul republican la Didactica chimiei și biologiei.
În cadrul atelierului la Biologie elevii au avut posibilitatea de a cunoaște lumea infinitului mic, de a participa la Victorina la Zoologie și Botanică, dar și de a studia la microscop diferite organisme ce sunt folosite în calitate de bioindicatori, structura polenului la unele plante și strudierea la microscop a epidermei frunzei. Elevii s-au făcut cunoscuți și cu utilizarea TIC în procesul de predare-învățare-evaluare la botanică.
Activitatea atelierului la Chimie a inclus experimente la chimie, modalități de rezolvarea a problemelor cu grad sporit de dificultate la chimie, metode de stabilire a coeficienților reacțiilor de oxido-reducere, utilizarea diferitor aplicații digitale în procesul de instruire la chimie, modelarea chimică – metodă eficientă de sporire a atractivității disciplinei Chimia.

Elevii au manifestat un interes deosebit față de disciplinele biologice și chimice.
Activitatea evenimentului s-a finisat cu totalizarea Universiadei la Chimie și Biologie și înmânarea Diplomelor pentru elevi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.