miercuri, 20 martie 2024

Conferința ştiinţifico-practică internațională “Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”, ediția a XI-a și Concursul Internațional „Tânărul cercetător”, ediția V-a.

 

La 16-17 martie 2024, în cadrul Facultății Biologie și Chimie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangăˮ din Chișinău a avut loc a XI-a ediție a Conferinței ştiinţifico-practice internaționale „Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”.

Conferința a fost deschisă cu un cuvânt de salut din partea: Antoci Diana, prorectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Moldova; Miron Liviu-Dan, prorectorul Universității de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” din Iași, România; Coropceanu Eduard, directorul ICITT, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă” din Chișinău; Aluchi Nicolai, decanul Facultății Biologie și Chimie, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă” din Chișinău.

La Conferință au participat circa 1200 de participanți din Republica Moldova, România, Ukraina, SUA, Portugalia, Bulgaria. Au fost prezentate comunicări în baza experienței didactice, rapoarte științifice în baza cercetărilor realizate, care au fost abordate în ședința în plen și cele 4 secții: Realizări actuale ale chimiei și protecția mediului; Biodiversitate și ecologie; Tendințe actuale ale didacticii (Științe exacte); Tendințe actuale ale didacticii (Științe ale vieții).

La 17 martie 2024, în cadrul Conferinței ştiinţifico-practice internaționale „Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă” a avut loc a V-a ediție a Concursului Internațional „Tânărul cercetător”.

Pentru participarea la concurs, au fost depuse proiectele a peste 110 de echipe de elevi din Republica Moldova și România. Concursul s-a desfășurat pe două direcții: 1. Proiecte STEM; 2. Proiecte de cercetare. Din toate dosarele depuse au fost selectate cel mai bine argumentate științific primele 112 dosare, care au fost evaluate de către comisiile de la cele 2 direcții.

La eveniment, au fost prezenți circa 400 participanți. Au fost oferite o serie de mențiuni: Premiul Mare, Cupa de Aur, Cupa de Argint, Cupa de Bronz, Medalii de Aur, Medalii de Argint, Medalii de Bronz.

Materialele conferinței vor fi publicate în 3 volume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.