luni, 21 martie 2022

Conferința ştiinţifico-practică internațională “Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”, ediția a IX-a

 

La 19-20 martie 2022, în cadrul Facultății Biologie și Chimie a Universității de Stat din Tiraspol (Republica Moldova, Chişinău, str. Drumul Viilor 26A) a avut loc a IX-a ediție a Conferinţei ştiinţifico-practice internaționale „Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă”.

La Conferință au participat peste 600 de participanți din Republica Moldova, România, Germania și Ukraina. Au fost prezentate comunicări în baza experienței didactice, rapoarte științifice în baza cercetărilor realizate, care au fost abordate în ședința în plen și cele 5 secții:  Tendințe actuale ale didacticii tiințele vieții); Tendințe actuale ale didacticii (Științe exacte); Realizări actuale ale chimiei și protecția mediului; Biodiversitate și ecologie; Materiale noi și biotehnologii. Materialele conferinței sunt reflectate în 3 volume, care cuprind peste 700 de pagini, fiind disponibile în varianta electronică pe site-ul UST, www.ust.md.

În cadrul conferinței a fost organizat concursul „Tânărul cercetător”, unde au fost prezentate rezultatele celor 68 de proiecte de cercetare ale elevilor din instituțiile de învățământ din Republica Moldova, România și Ukraina. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.