vineri, 25 ianuarie 2019

Lecţia publică „Nanoclays for a Sustainable Approach in Ecomaterials, Conservation of Cultural Heritage and Drug Delivery Applications” (Conf. Dr. Giuseppe LAZZARA, Universitatea din Palermo)

La 23 ianuarie 2019 în cadrul Facultăţii Biologie şi chimie a fost prezentată lecţia publică “Nanoclays for a Sustainable Approach in Ecomaterials, Conservation of Cultural Heritage and Drug Delivery Applications” de către Domnul Conf. Dr. Giuseppe LAZZARA de la Universitatea din Palermo (Italia).
În baza deciziei catedrei Chimie şi a facultăţii Biologie şi chimie a avut loc decernarea titlului de „Visiting Professor” Domnului Conf. Dr. Giuseppe LAZZARA, Universitatea din Palermo, Italia, care în perioada 2019-2022 periodic va veni la facultate cu lecţii publice, proiecte de cercetare şi educaţionale, precum şi mobilităţi academice pentru studenţi şi profesori. La şedinţă au participat cadrele didactice şi masteranzii din cadrul facultăţii. Au fost discutate domeniile potenţiale de utilizare a materialelor prezentate.
Şedinţa a finisat cu înmânarea Diplomei de „Visiting Professor” Domnului Conf. Dr. Giuseppe LAZZARA, care şi-a exprimat intenţia de a consolida relaţia de colaborare cu facultatea Biologie şi chimie.

vineri, 11 ianuarie 2019

Seminarul științifico-metodic „Didactica chimiei”

     La 10 ianuarie 2019, în cadrul facultății Biologie și chimie a avut loc ședința Seminarului științifico-metodic „Didactica chimiei”, la care au participat peste 80 de profesori școlari și universitari, masteranzi, cursanți la cursurile de recalificare. Au fost discutate o serie de probleme ale didacticii contemporane. În ordinea de zi au fost incluse o serie de subiecte propuse pentru discuție de către cadrele didactice, precum și rapoartele:
1. Dezvotarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice de chimie, fizică și biologie la distanță. (Valeriu Gorincioi, LT „M. Sadoveanu”, Călărași)
2. Analiza termică - metodă simplă de determinare a cantității de apă din materialele naturale. (Andrei Rotaru, Universitatea din Craiova, România).
3. Modelarea computațională – metodă de explorare indirectă a substanțelor chimice. (Diana Chișca, Universitatea de Stat din Tiraspol).
     Profesorii au fost informați despre condițiile de participare la Conferința Republicană a Cadrelor Didactice care va avea loc la 1-2 martie 2019 în cadrul UST (https://sites.google.com/site/usttemporar/avize/inatentiatuturorparticipantilorlaconferintarepublicanaacadrelordidactice).