luni, 12 aprilie 2021

ZIUA UȘILOR DESCHISE la Facultatea Biologie și chimie a UST

 

La 10 aprilie 2021, ora 10:00, Facultatea Biologie și chimie a Universității de Stat din Tiraspol a organizat online ZIUA UȘILOR DESCHISE. Evenimentul a avut scopul de a disemina oferta educațională a UST și în special a Facultății Biologie și chimie elevilor claselor absolvente din liceele și colegiile din Republica Moldova. La eveniment au participat peste 300 de elevi și profesori. În cadrul manifestării au fost anunțate rezultatele Universiadelor 2021 la Biologie și la Chimie. Participanții la Universiade au primit diplome de gradul I, II, III și diplome de mențiune.

La Seminarul științifico-metodic „Didactica Chimiei și Biologiei”, președinte al căruia este dr., prof. univ. Eduard COROPCEANU au fost prezenți profesori universitari, cercetători din institute de cerdcetare și profesori școlari din Republica Moldova și România. În cadrul seminarului au fost discutate mai multe subiecte: Evaluarea școlară – de la implementare spre monitorizare; Unele aspecte teoretice și practice cu privire la educația prin STEM; Particularitățile reproductive și structurale ale comunităților de mamifere mici în landșaftul antropizat în condițiile cu o ariditate sporită a anului 2020; Valorificarea agendei electronice a lecțiilor practice la unitatea de curs „Botanica farmaceutică”. În cadrul ședinței a fost lansată cartea „Animalele. Volumul 2”, autor – prof. univ., dr. hab. Tudor COZARI.

Participanții la seminar și-au manifestat dorința de a organiza mai multe evenimente de acest gen, care contribuie în mod direct la sporirea nivelului calificării profesionale și lărgirea orizontului cunoașterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.