miercuri, 11 mai 2022

SEDINȚA CERCULUI ,,FIZIOLOGIE UMANĂ”

 

La data de 10.05.2022 în cadrul Facultății Biologie și chimie a avut loc ședința cercului  de Fiziologie umană cu genericul ,,Hans Selye – fondatorul teoriei stresului. Stresul – partea indispensabilă a vieții omului contemporan”, la care au fost prezenți studenții anilor I și II, masteranzii. La începutul ședinței D-na dr., conf. univ.  Liogchii Nina, a prezentat istoria Laboratorului Pavel Pulbere.

În prima parte a ședinței au fost abordate subiectele: Mecanismul stresului (Isac Anastasia); Maladiile stresogene (Leșanu Ina); Hans Selye – fondatorul teoriei stresului (Nicolai Tatiana). Raportorii au atras atenția la creșterea numărului de maladii stresogene în rândurile populației, în special, la persoane tinere, condiționate de excesul de informație care influențează creierul uman, situația socio-economică în țară și la nivel global. A fost pus accentul pe necesitatea de măsuri profilactice pentru a diminua rolul stresului în rândurile tinerilor.

Partea a doua a ședinței a inclus aplicații practice. D-na dr., conf. univ.  Coșcodan Diana a demonstrat senzorul Neulog,  care determină proprietățile galvanice ale pielii. Studenții au testat senzorul în experimentul ,,Poligraful de minciuni”. A urmat realizarea testului „Determinarea nivelului de stres”, la care au participat toți cei prezenți în sală. S-a constatat, că aproximativ o treime din studenți nu suferă de stres, o altă treime au nivel moderat de stres, iar ceilalți rămași au nivel excesiv de stres. Raportorii au venit cu recomandări pentru  a diminua nivelul stresului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.